آخرین اخبار
کد مطلب: 76468
دخالت آمريکا در منطقه، جرقه در انبار باروت است/ کليد حل مشکلات در ظرفيتها و امکانات داخل کشور است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 637

به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع‌ رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (چهارشنبه) در اولين ديدار هيأت دولت يازدهم، با قدرداني از هماهنگي دولت و مجلس براي آغاز بکار سريع دولت جديد، آقاي روحاني را رئيس جمهوري مطلوب، مورد اعتماد و داراي سوابق روشن انقلابي خواندند و با تبيين شاخص هاي مهم دولت مطلوب از جمله سلامت اعتقادي و اخلاقي، خدمت به مردم، عدالت، سلامت اقتصادي و مبارزه با فساد، قانون گرايي، حکمت و خردگرايي و تکيه بر ظرفيت درون زاي کشور تأکيد کردند: اقتصاد و علم را در اولويت قرار دهيد و با مهار تورم، تأمين نيازهاي اساسي مردم، رونق توليد و ايجاد تحرک و آرامش در عرصه اقتصادي، اميد مردم به آينده را استمرار و افزايش دهيد.

ايشان همچنين تهديد امريکا به دخالت در سوريه را، فاجعه اي قطعي براي منطقه خواندند و تأکيد کردند: هرگونه دخالت و جنگ طلبي يقيناً به ضرر آتش افروزان خواهد بود.

حضرت آيت الله خامنه اي با تبريک هفته دولت به همه مسئولان، مديران و کارکنان خدوم قوه مجريه خاطرنشان کردند: هفته دولت با نام دو شهيد فرزانه رجايي و باهنر زينت يافته است و اقدام همه دولتها در سرلوحه قرار دادن نام و اهداف اين دو شهيد، حرکتي پرمعنا است.

ايشان با تحسين سرعت عمل و پيگيري رئيس جمهور براي معرفي فوري وزيران به مجلس شوراي اسلامي افزودند: رأي خوب مجلس به وزيران پيشنهادي نيز زمينه ساز آغاز بکار سريع دولت جديد بود که اين مسئله نشان دهنده هماهنگي ارزشمند دو قوه و حساسيت قابل تقدير رئيس جمهور و مجلس براي شروع سريع فعاليتهاي دولت بود.

رهبر انقلاب با ابراز اميدواري براي بروز عيني نقاط قوت دولت يازدهم و استمرار و افزايش اميدهاي مردم افزودند: وجود آقاي روحاني با «سوابق روشن مبارزاتي و انقلابي و مواضع خوب و درست در سه دهه اخير»، بدون ترديد از نقاط قوت دولت جديد است.

ايشان با اشاره به عزم راسخ رئيس جمهور براي حل مشکلات افزودند: انشاءالله هيأت دولت با تکيه بر عزم مستحکم بتواند با حرکت در مسير درست، وظايف سنگين خود را به انجام برساند.

سخنان رهبر انقلاب در اولين ديدار هيأت دولت يازدهم با تبيين شاخص هاي مهم دولت مطلوب اسلامي ادامه يافت.



حضرت آيت الله خامنه اي سلامت اعتقادي و اخلاقي را از شاخص هاي برجسته دولت مطلوب اسلامي برشمردند و افزودند: اين اعتقادات و نگاه صحيح به حقايق جامعه، منجر به سلامت عملکرد دولت خواهد شد.

ايشان در همين زمينه، مجموعه بيانات، رهنمودها و مواضع امام خميني (رض) را شاخصي اساسي خواندند و تأکيد کردند: اصول و ارزشهاي انقلاب در سخنان و مواضع امام، متجلي است و اگر عملاً پايبند و دلبسته آنها باشيم و در مواقع ابهام نيز به آنها رجوع کنيم، به فضل الهي، کارها «خوش آينده» خواهد بود و به پيش خواهيم رفت.

رهبر انقلاب در تبيين بيشتر شاخص سلامت اعتقادي و اخلاقي، اطمينان و اعتماد کامل به وعده هاي ياري خداوند را کاملاً ضروري برشمردند و افزودند: در تجربياتي مانند پيروزي انقلاب، دفاع مقدس و غلبه بر شورشهاي متعدد قومي در اوايل انقلاب، ملت و مسئولان کشور، تحقق وعده هاي پروردگار را کاملاً لمس کردند که اين تجربه هاي ارزشمند، زمينه ساز اعتماد کاملتر به وعده هاي نصرت و ياري خداوند است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سخنان آقاي روحاني افزودند: اعتماد به پروردگار و نگاه درست، عاقلانه و بخردانه، حلال مسائل خواهد بود.

خدمت به خلق، دومين شاخصي بود که رهبر انقلاب اسلامي در بيان ويژگي هاي دولت مطلوب اسلامي، به آن پرداختند.

ايشان خدمت به مردم را گفتمان اصلي دولت اسلامي و فلسفه وجودي مسئولان خواندند و تأکيد کردند: هيچ مسئله اي نبايد مسئولان را از خدمت به مردم غافل کند.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان کردند: ديدگاهها و سلايق متفاوت سياسي – اقتصادي و اجتماعي حاشيه است و خدمت به مردم متن، اجازه ندهيد حاشيه ها بر متن اثر بگذارد.

رهبر انقلاب، عبور سريع فرصت خدمت به مردم را به دولت جديد گوشزد کردند و افزودند: به همه دولتهاي قبلي نيز گفتم که فرصت ? يا ? سال مسئوليت، به سرعت مي گذرد اما همين مدت محدود، شامل فرصتهاي بي پايان براي خدمت به ملت است که نبايد هيچکدام را از دست داد.

حضرت آيت الله خامنه اي در بحث خدمت به مردم،نگاه و کار جهادي را ارزشمند برشمردند و افزودند: کار جهادي به معناي بي قانوني نيست و من بشدت مخالف بي قانوني هستم اما در چارچوب قوانين نيز مي توان به دور از نگاه مرسوم اداري، با «نگاه جهادي و شوق آرماني»، عمل کرد و موانع را پشت سر گذاشت.

حضرت آيت الله خامنه اي عدالت را از ديگر شاخص هاي مهم دولت مطلوب اسلامي برشمردند و افزودند: همچنانکه قبلاً نيز تأکيد شده ما در پي پيشرفت و يا به تعبير رايج توسعه هستيم اما قطعاً اين پيشرفت بايد با عدالت همراه باشد و گرنه جامعه مانند کشورهاي غربي دچارشکاف و تبعيض و نارضايتي خواهد شد.

سلامت اقتصادي و مبارزه با فساد چهارمين شاخص دولت مطلوب از نگاه رهبر انقلاب اسلامي بود.

ايشان به اعضاي دولت جديد يادآور شدند منصب حکومتي جايگاه وسوسه انگيز قدرت و منابع مادي است، مانند يک چشم بصير و يک نورافکن قوي و دائم، مراقب باشيد دستگاه تحت مديريت شما از وسوسه فساد، دور و در امان بماند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به وجود دستگاههاي نظارتي از هر سه قوه، خطاب به هيأت دولت افزودند: فساد همچون موريانه است، با قاطعيت و تدبير جلوي رخنه «فساد، پارتي بازي، رشوه و اسراف» را بگيريد تا اصولاً نيازي به ورود دستگاهاي نظارتي به حيطه مديريتي شما، پيش نيايد.

رهبر انقلاب، کارکنان و مسئولان دستگاههاي اجرايي را انسانهايي پاک و شريف برشمردند و افزودند:» وجود چند انسان ناسالم، متأسفانه مثل ميکروب، زحمات و تلاشهاي کارکنان خدوم دستگاهها را زير سؤال مي برد که بايد جلوي اين کار را گرفت.

حضرت آيت الله خامنه اي، قانونگرايي را از ديگر شاخص هاي بسيار مهم دولت مطلوب دانستند و افزودند: قانون، ريل حرکت دولت است و اگر به هر دليلي از آن خارج شويد کشور و مردم، صدمه مي بينند.

ايشان افزودند: ممکن است برخي قوانين ناقص و معيوب باشد اما ضرر عمل نکردن به همين قوانين بيشتر از اجراي آنهاست بنابراين تلاش کنيد قانون گرايي در همه دستگاهها نهادينه شود.

رهبر انقلاب اجراي اسناد بالادستي از جمله سياستهاي کلي نظام و سند چشم انداز را از لوازم قانون گرايي برشمردند و افزودند: مصوبات شوراهاي عالي از جمله شواريعالي انقلاب فرهنگي و شورايعالي فضاي مجازي که بسيار مهم است بايد معتبر شناخته و براساس آنها عمل شود.

رهبر انقلاب در همين زمينه، سياستهاي کلي تحول نظام اداري را نيز بسيار مهم خواندند و افزودند: در اجراي اين سياستها متأسفانه تأخير شده که بايد آن را اجرايي کرد.

حکمت و خردگرايي ششمين شاخص مورد تأکيد رهبر انقلاب در ديدار با آقاي روحاني و کابينه وي بود.

ايشان با توصيه مؤکد به دولت براي استفاده از ظرفيت خوب کارشناسان داخلي در همه زمينه ها و عرصه ها افزودند: بايد قبل از هر اقدام و حتي هر اظهار نظر و موضع گيري، مطالعات کارشناسي لازم انجام شود چرا که هزينه برطرف کردن تبعات منفي کارهاي ناپخته و سخنان ناسنجيده بسيار زياد است.

تکيه بر ظرفيت درون زاي داخل کشور، نکته مهم ديگري بود که رهبر انقلاب توجه هيأت وزيران را به آن جلب و تأکيد کردند: کليد حل مشکلات، در ظرفيتها و امکانات داخل کشور است که بايد با خردمندي از آنها بهره گرفت.

حضرت آيت الله خامنه اي در تشريح بيشتر ضرورت تکيه بر ظرفيتهاي دروني کشور افزودند: اين حرف به معناي استفاده نکردن از ظرفيتهاي بيروني نيست بلکه نکته اساسي اين است که نبايد به خارج اميد بست و به آن اعتماد کرد.

رهبر انقلاب با اشاره به جبهه دشمنان انقلاب افزودند: واقعيت اين است که از جبهه خصم، نمي توان و نبايد انتظار دوستي و صميميت داشت.

ايشان خاطرنشان کردند: سهم هر کشور در مناسبات بين المللي به اقتدار دروني آن کشور وابسته است بنابراين بايد تلاش کرد روند اقتدار روزافزون داخلي کشور، استمرار يابد و تقويت شود.



رهبر انقلاب اسلامي در ادامه چند نکته را درخصوص اولويت هاي اصلي دولت يازدهم متذکر شدند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به تازه نفس بودن اعضاي دولت و در عين حال محدود بودن فرصت ها و همت ها تأکيد کردند: مسائل اقتصادي و پيشرفت علمي دو اولويت اصلي کشور هستند که بايد مورد توجه و اهتمام ويژه قوه مجريه و همچنين قواي ديگر قرار گيرند.

ايشان درخصوص مسائل اقتصادي به زيرساخت هاي خوب اقتصادي که ظرف ?? سال گذشته در کشور ايجاد شده است اشاره کردند و افزودند: با توجه به اين زير ساخت ها، بايد ايجاد ثبات و آرامش ذهني در مردم و بازار، کاهش تورم، تأمين نيازهاي اساسي مردم و تحرک بخشيدن به توليد ملي در دستور کار فوري دولت قرار گيرد.

رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: اين اقدامات فوري، در واقع، آغاز حماسه اقتصادي است که در ابتداي سال بر آن تأکيد شد.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: البته تحقق حماسه اقتصادي نيازمند حرکتي بلندمدت است و هيچ انسان منصفي از دولت توقع حل سريع همه مشکلات اقتصادي را ندارد ولي انتظار حرکت به سمت حل مشکلات با نگاه حکيمانه و مدبرانه، وجود دارد.

ايشان با اشاره به بررسي سياستهاي اقتصاد مقاومتي در مجمع تشخيص مصلحت نظام گفتند: اقتصاد مقاومتي به معناي اقتصاد رياضتي نيست بلکه اقتصادي است که بتواند در مقابل بحران ها و جزر و مدهاي بين الملل مقاوم باشد.

رهبر انقلاب اسلامي همچنين به حرکت پرشتاب علمي که از ?? سال پيش آغاز شده است، اشاره و تأکيد کردند: اين حرکت پرشتاب علمي به هيچ وجه نبايد متوقف شود.

حضرت آيت الله خامنه اي کليد اصلي حل مشکلات اقتصادي کشور را تکيه بر علم دانستند و افزودند: در زمينه اقتصاد، تکيه بر پيشرفت علمي و شرکت هاي دانش بنيان، قطعاً از فروش نفت و خام فروشي ها بسيار پرسودتر خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامي، وزارت علوم و فناوري، و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي را دو متولي اصلي حرکت علمي کشور دانستند و افزودند: وزارتخانه ها و دستگاههاي خدماتي همچون وزارت صنعت و تجارت و وزارت جهاد کشاورزي بايد با همکاري نزديک با دو متولي اصلي، زمينه استفاده از پيشرفتهاي علمي دانشگاهها و مراکز علمي را بوجود آورند و تحرک علمي دانشگاهها را دو چندان کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي، با توصيه مؤکد به دولت براي حمايت از شرکت هاي دانش بنيان، خاطرنشان کردند: يکي از موضوعات مهم در حرکت علمي کشور، تکميل زنجيره علم و فناوري است.

ايشان در تشريح اين زنجيره، افزودند: اين زنجيره از ايده و فکر شروع مي شود و سپس به علم و فناوري مي رسد و در نهايت به توليد و بازار منتهي مي شود، بنابراين رسيدن به فناوري صرف کافي نيست بلکه اين زنجيره بايد تا انتها تکميل شود.

رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع سياست خارجي اشاره کردند و تأکيد کردند: اگر در اين عرصه، عزت، حکمت و مصلحت بدرستي فهم و اجرا شود، سياست خارجي در طراز نظام جمهوري اسلامي خواهد شد.

حضرت آيت الله خامنه اي به شرايط حساس و بحراني منطقه نيز اشاره کردند و گفتند: ما به هيچ وجه تمايلي به دخالت در امور داخلي مصر نداريم اما، نمي توانيم چشمان خود را بر کشتار مردم مصر ببنديم.

ايشان تأکيد کردند: ما کشتار مردم مصر را که مسلح هم نبودند، محکوم مي کنيم.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: عامل اين کشتار هرکسي که باشد، از نظر جمهوري اسلامي ايران محکوم است.

حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: در مصر بايد از جنگ داخلي بشدت پرهيز شود زيرا جنگ داخلي در مصر يک فاجعه براي دنياي اسلام و منطقه خواهد بود.

ايشان با تأکيد بر لزوم بازگشت به دموکراسي و رأي مردم در مصر، خاطرنشان کردند: مردم مصر بعد از سالها حکومت استبدادي، به برکت بيداري اسلامي انتخابات سالمي را برگزار کردند که اين روند دموکراسي متوقف شدني نيست.

رهبر انقلاب اسلامي درخصوص تحولات سوريه، تهديد و دخالت احتمالي امريکا را يک فاجعه براي منطقه خواندند و تأکيد کردند: اگر چنين اقدامي انجام شود، امريکاييها قطعاً همانند دخالت در عراق و افغانستان، ضرر خواهند کرد.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: دخالت قدرتهاي فرامنطقه اي و خارجي در يک کشور، نتيجه اي جز آتش افروزي نخواهد داشت و نفرت ملتها از آنها را نيز افزايش خواهد داد.

ايشان تأکيد کردند: اين آتش افروزي همچون جرقه اي در انبار باروت است که ابعاد و پيامدهاي آن نامشخص خواهد بود.

در اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين روحاني رئيس جمهور در سخناني با گراميداشت هفته دولت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر، به بيان رويکردهاي داخلي و خارجي دولت يازدهم، شرايط کنوني کشور و همچنين شرايط منطقه و بين المللي پرداخت.

رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه تلاش دولت يازدهم، بهره گيري از تجربيات و موفقيت هاي دولتهاي گذشته و در عين حال درس آموزي از برخي ناموفقيت هاي دولتهاي قبل است، افزود: رويکرد دولت در عرصه سياست داخلي، ايجاد امنيت لازم در همه ابعاد، براي آرامش جامعه و تحقق حقوق شهروندي مردم است.

آقاي روحاني يکي از اهداف اصلي دولت يازدهم را ايجاد وفاق و انسجام و همدلي در عرصه اجتماعي، کاهش شکافها و استفاده از ظرفيت هاي همه دلسوزان و پابندان به «انقلاب، راه امام و خط رهبري» دانست و خاطرنشان کرد: بواسطه حماسه سياسي ?? خرداد، اعتماد و اميد مردم که بزرگترين سرمايه براي قدرت و امنيت ملي است، افزايش پيدا کرده و دولت مصمم به حفظ و افزايش اين اعتماد و اميد است.

رئيس جمهور در بيان رويکرد دولت يازدهم در عرصه سياست خارجي، به دخالتهاي بيگانگان و شرايط پرآشوب منطقه اشاره کرد و گفت: در چنين شرايطي کشور ايران داراي ثبات و آرامش و امنيت ملي به معني واقعي کلمه است اما دشمن تلاش دارد تا با فشارهاي سياسي و اقتصادي، بر جامعه و مردم تأثيرگذار باشد.

آقاي روحاني تأکيد کرد: با وجود اين فشارها، ملت ايران نشان داده است که در مقابل تحريم ها ايستادگي خواهد کرد و از حقوق مسلم خود صرفنظر نخواهد کرد.



رئيس جمهور افزود: اگرچه تحريم ها، مشکلاتي را براي زندگي مردم بوجود آورده است اما اين فشارها، تنفر تاريخي مردم را به کشورهايي که اين تحريم ها را اعمال مي کنند بويژه غرب، عميق تر خواهد کرد.

آقاي روحاني خاطرنشان کرد: دولت به صراحت به جهان اعلام کرده که بايد در قبال ملت ايران، بجاي زبان تحريم، از زبان تکريم استفاده شود.

رئيس جمهور افزود: دولت در عرصه بين المللي، همزمان، از زبان همزيستي مسالمت آميز و زبان مقاومت و ايستادگي استفاده خواهد کرد.

رئيس جمهور همچنين گزارشي از شرايط کشور بيان کرد و گفت: مشکلات ناشي از فشارهاي اقتصادي موجب شده است که بخشهاي مختلف کشور از جمله بانک ها و بنگاههاي توليدي با مشکلات عديده اي مواجه شوند.

آقاي روحاني با اشاره به محقق نشدن بخشي از بودجه ??? هزار ميليارد توماني امسال، افزود: بر همين اساس دولت، تلاش دارد تا در اصلاحيه بودجه ??، راهکارهاي جديدي براي خروج از شرايط فعلي در نظر بگيرد.

رئيس جمهور، تأمين کالاهاي اساسي مردم، تأمين منابع يارانه نقدي و تلاش براي افزايش توليد نفت و گاز را سه اولويت دولت در بخش اقتصادي برشمرد و خاطرنشان کرد: کميسيون اقتصادي دولت موظف شده است در مدت ?? روز، موانع پيش روي رونق اقتصادي را شناسايي و سپس راه حل هاي کوتاه مدت براي عبور از اين موانع را ارائه کند.

آقاي روحاني افزود: براي حل مشکلات اقتصادي، در هفته دو جلسه نيز به رياست رئيس جمهور تشکيل مي شود.

رئيس جمهور تأکيد کرد: با وجود همه مشکلات و پيچيدگي ها، دولت به آينده کاملاً اميدوار و به حل مشکلات مصمم است.

آقاي روحاني اعضاي دولت را فرزندان انقلاب و پيروان خط امام (ره) و پايبندان به ديدگاههاي رهبري دانست و گفت: همه اعضاي دولت آماده ايثار و فداکاري و خدمت به مردم و حل مشکلات، هستند.

رئيس جمهور در پايان ضمن تشکر از حمايت هاي رهبر انقلاب اسلامي از دولت يازدهم، از همکاري مجلس شوراي اسلامي در رأي اعتماد به وزراء قدرداني کرد.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس